Waar laat jij je telefoon tijdens het wielrennen?

Het gebruik van een gsm tijdens het autorijden is al sinds 2002 uit veiligheidsoverwegingen verboden. Ruim 17 jaar later werd deze wet nog verder aangescherpt en mag er geen mobiele telefoon gebruikt worden door bestuurders van alle voertuigen. Dit geldt dus ook voor fietsers. Dit is natuurlijk niet voor niets want appen tijdens het fietsen kan hartstikke onveilig zijn. Als wielrenner weet je als geen ander dat het belangrijk is om je ogen op de weg te houden, zeker met hoge snelheden. Het is echter wel fijn om je telefoon bij je te hebben onderweg, voor het geval dat je verdwaalt, of wanneer je valt en hulp nodig hebt. Alleen… waar laat je die dan tijdens het fietsen?

Stevig hoesje

Op de fiets kan je het risico lopen dat je telefoon beschadigd raakt. Je rijdt als wielrenner met een hoge snelheid en je weet nooit wanneer je ineens ten val kan komen door een slecht wegdek of een verkeersdeelnemer die niet oplet. Je kunt op je telefoon vallen of je telefoon verliezen onderweg. Dan maakt deze een harde klap en dat is voor zo’n gevoelige smartphone niet best. Zorg er daarom voor dat je een stevig hoesje hebt voor tijdens het wielrennen. Je kunt op Holdit.com/nl/ kijken voor hoesjes in alle soorten en maten. Als je graag lange fietstochten maakt wil je misschien ook wel iets waar extra pasjes en betaalkaarten in kunnen, of een hard case met een ritssluiting waar ruimte is voor een powerbank. Ook hiervoor kun je bij Holdit.com/nl/ terecht.

Heup- of armband

Daar ga je dan, op je wielrenfiets in je strakke wielrenbroek en shirt. Daar zitten mooi geen zakken in waar een grote smartphone in past. Wellicht kun je dan eens kijken of een heupband of een band om je bovenarm iets voor jou is. Je wil op een aerodynamische fiets als wielrenner niet extra tassen meenemen, dus daar kun je geen telefoon in kwijt. Bevestig simpelweg de band om je middel of arm, waar een speciale pocket aan vast zit om je telefoon in te stoppen. Zo zit deze niet in de weg tijdens jouw voorovergebogen houding, en is hij toch altijd binnen handbereik wanneer je deze nodig hebt.

Op het stuur

Dan is er ook nog de optie van je telefoon op het stuur. Dat kan vooral handig zijn wanneer je een route gaat fietsen die je niet goed kent. Op deze manier heb je ook een navigatiesysteem bij indien nodig. Met speciale beugels kun je je telefoon stevig vastzetten op je stuur.