Crossfietsen voor kinderen

Fietscrossen kan door alle kinderen gedaan worden maar in de praktijk blijkt dat jongens dit vaker doen dan meisjes. Vrijwel alle kleine jongens willen graag een stoere fiets waardoor de BMX erg geliefd is onder deze groep. De echte fanatiekelingen gaan zelfs wedstrijden doen. Ouders van deze ondernemende jongens zullen regelmatig bezorgd zijn dat er een ongeluk gebeurt. Er zijn gelukkig een aantal zaken die helpen om verwondingen te voorkomen.

Benodigdheden voor fietscrossen

Het kan er nogal ruig aan toe gaan zodat de jongens kleding stevig moet zijn en tegen een stootje moet kunnen. Daarnaast moet de kleding flexibel zijn zodat de bewegingen niet belemmerd worden. Te strakke jongens kleding kan gemakkelijk tot een ongelukje leiden.

Uiteraard zijn de weersomstandigheden van belang bij het kiezen van de te dragen jongens kleding.Een gewatteerde jas geeft bescherming tegen de kou maar ook tegen schaafwonden of blauwe plekken. In de zomer is het extra belangrijk om knie en elleboogbeschermers te dragen omdat er dan dunnere kleding wordt gedragen.

Wanneer er echt gestunt wordt op de fiets of er aan wedstrijden wordt meegedaan, is het noodzaak om echte fietscross kleding te dragen. Een helm en handschoenen zijn dan verplicht.

De accessoires aan de fiets spelen ook een aanzienlijke rol. Stroeve handvatten met voldoende grip zijn het veiligst.

De crossfiets

Het spreekt voor zich dat de fiets in een goede staat moet zijn en speciaal gemaakt is om ermee te crossen. Deze fietsen zijn voorzien van bredere banden met een goed profiel dat geschikt is voor verschillende ondergronden.

Het kopen van een fiets in exacte de juiste maat voorkomt veel problemen. Op een fiets te groot of te klein is, zal het kind zijn balans eerder verliezen en daardoor vaker vallen. Kinderen groeien snel maar gelukkig kunnen bij de meesten fietsen het stuur en het zadel in hoogte versteld worden.