Handvatten

Comfortabele handvatten voor op je fiets zijn van groot belang bij het creëren van een prettige en veilige fietservaring. Er zijn dan ook enorm veel verschillende soort handvatten verkrijgbaar, want zoveel mensen, zoveel wensen. In dit artikel bespreken we een aantal van de meest comfortabele handvatten met je door, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij de aanschaf van je fietshandvatten. Handvatten zorgen immers voor grip en controle over je fiets, twee onmisbare factoren die je niet moet onderschatten.

Extra dik, breed en zacht

Handvatten die extra breed en dik zijn, en bovendien gemaakt van een zacht materiaal, kunnen tintelende of slapende handen verminderen of zelfs helemaal voorkomen.

Extra grip

Wanneer je op zoek bent naar goede handvatten voor op je mountainbike of BMX fiets, kijk dan vooral naar de grip die de handvatten je bieden. Een extra goede grip zorgt er namelijk voor dat je handen niet plotseling van het handvat kunnen glippen, met name wanneer je zweterige, natte of modderige handen hebt.

Handvatten van siliconen en foam

Siliconen handvatten zijn erg goede schokdempers en zijn tevens lichtgewicht. Dit maakt siliconen handvatten erg geschikt voor fietsers die een hoge snelheid willen behalen. Denk hierbij aan racefietsen en mountainbikes.

Handvatten gemaakt van foam voelen heerlijk zacht aan aan de palmen van je handen. Foam heeft bovendien zeer goede dempingseigenschappen, wat de handvatten zeer geschikt maakt voor het fietsen op hobbelige en onverharde wegen.

Ergonomische handvatten

Ergonomische handvatten passen zich volledig aan aan de vorm en stand van jouw hand. Wanneer je lange fietstochten wilt gaan maken is dit type handvat een echte must-have waarmee je jouw fiets uit kunt rusten.

Previous article

Fietszadels

Next article

Fietsvlaggen