Fietsvlaggen

Veiligheid staat voorop, zeker wanneer het gaat over de veiligheid van je kinderen. Wanneer jouw zoon of dochter een fervent fietsertje is, is het daarom erg verstandig een fietsvlaggetje op het fietsje te monteren. Met een fietsvlaggetje valt je kind bovendien niet alleen beter op in het verkeer, het staat nog vrolijk op de kinderfiets ook!

Een kinderfietsje is natuurlijk een stuk lager dan een fiets waarop volwassenen fietsen. Hierdoor is je kind een stuk minder goed zichtbaar in het verkeer. Zeker wanneer er veel geparkeerde auto’s, struiken of heggen staan zal een kind op een kinderfiets geheel uit het zicht vallen voor de overige weggebruikers. De meeste fietsvlaggen hebben dan ook een afmeting van ongeveer 1,5 meter en dien je op de achteras van de fiets te monteren.

De standaard fietsvlaggetjes hebben een feloranje kleur, echter zijn er tegenwoordig ook fietsvlaggetjes verkrijgbaar in allerlei andere vrolijke en opvallende kleuren. Er zijn zelfs fietsvlaggetjes met een leuk thema, zoals Winnie the Pooh, Frozen of Cars. Dit zorgt er voor dat de fietsvlaggetjes het fietsen niet alleen veiliger maken, maar ze zijn meteen een leuke decoratie voor op het kinderfietsje.

Previous article

Handvatten

Next article

Kinderfietsmandjes