Fietsen met nicotine in je bloed

Fietsen is een sportieve bezigheid en sporters zie je tegenwoordig niet vaak meer roken. Toch heeft nicotine ook een positief effect op de sportprestaties. Dit heeft te maken met het feit dat nicotine bijdraagt aan de afgifte van dopamine in het lichaam wat de aanmaak van adrenaline verhoogt.

Veel sporters gebruiken Snus

Omdat Snus nicotine bevat maar geen tabak is het minder schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast komt er bij het gebruik van Snus geen rook in de longen. Met name voor sporters is een lange adem belangrijk zodat Snus een goed alternatief lijkt voor de inname van nicotine. Daarnaast is het in de huidige maatschappij ook ‘not done’ om al rokend te fietsen. Een zakje Snus in je mond valt echter niet op. Met name in de Scandinavische landen is het heel gewoon om Snus te gebruiken voor sportprestaties.

Er wordt in de sportwereld binnen Nederland en België wel gediscussieerd over het idee om nicotine op de lijst van dopinggebruik te zetten voor sporters. Tot op heden is het echter nog toegestaan om dit te gebruiken.

Previous article

Crossfietsen voor kinderen